Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DAVE GISLER TRIO feat. JAIMIE BRANCH (CH – USA)

28 oktober 2021 om 20:30

- 16€

Foto: Palma Fiacco.

Jaimie Branch (trompet), Dave Gisler (gitaar), Raffaele Bossard (contrabas), Lionel Friedli (drums)

De Zwitserse gitarist Dave Gisler (°1983) is in onze contreien vooral gekend van de boeiende band Pilgrim, die begin 2019 ook in Hnita Jazz Club @ Bergola speelde. Sinds 2019 werken Gisler en zijn trio samen met niemand minder dan de Amerikaanse toptrompettiste Jaimie Branch (°1983). Een ontmoeting die voor muzikale gensters zorgt.

Dave Gisler studeerde o.m. drie jaar lang met voorbeeldgitarist Kurt Rosenwinkel. In 2017 stichtte hij zijn eigen trio, een vrijdenkend ensemble dat een rauwe rockenergie afwisselt met meer gevoelige en lyrische passages. Die combinatie zit ook Jaimie Branch als gegoten. Onder haar inspiratiebronnen noemt ze zowel Miles Davis en Chet Baker als Albert Ayler, Wu-Tang Clan en Pixies. Branch maakte aanvankelijk naam in avant-gardemiddens, en brak vervolgens met haar project Fly or Die ook door bij een ruimer publiek.

Het Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch toert ter gelegenheid van de release van het album Zurich Concert (2020) op het immer spannende Zwitserse label Intakt Records.

Op 3 december 2020 had het Dave Gisler Trio feat. Jaimie Branch in een organisatie van Hnita Jazz Club moeten optreden in Cultuurcentrum Zwaneberg. Covid besliste er anders over. Om deze bijzondere combinatie alsnog in onze regio te presenteren, slaan we de handen ineen met het Mechelse kunstencentrum nona.

Meer info op www.nona.be/…/dave-gisler-trio-feat-jaimie-branch, www.davegisler.ch en www.jaimiebranch.com.

Een organisatie van kunstencentrum nona i.s.m. Hnita Jazz Club en Cultuurcentrum Mechelen.

Tickets: 16 euro (basis), 14 euro (-26, +65, werkzoekenden), 6 euro (-19, voltijds kunstonderwijs, EYCA-kaart); reserveer via www.nona.be, tel. 015 20 37 80, info@nona.be.

 

Gegevens

Datum:
28 oktober 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
16€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

kunstencentrum nona – gouden zaal
Begijnenstraat 27
Mechelen, 2800 België

Organisator

kunstencentrum nona i.s.m. Hnita Jazz Club en Cultuurcentrum Mechelen

Gegevens

Datum:
28 oktober 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
16€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

kunstencentrum nona – gouden zaal
Begijnenstraat 27
Mechelen, 2800 België

Organisator

kunstencentrum nona i.s.m. Hnita Jazz Club en Cultuurcentrum Mechelen

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.