Laden Evenementen

« Alle evenementen

GREG COHEN & ELEONORA STRINO (USA – IT)

14 december 2021 om 20:30

- 14€

Foto: Corrado Giavara.

Greg Cohen (contrabas), Eleonora Strino (gitaar, zang)

De Amerikaan Greg Cohen (°1953) is een van de meest geroemde contrabassisten in de jazz en daarbuiten. Zo speelde hij jarenlang aan de zijde van Tom Waits, en was hij een belangrijke bouwsteen van John Zorns kwartet Masada.
Maar dat is verre van alles. Hij was lid van Woody Allens New Orleans Jazz Band, en nam op met onder anderen Laurie Anderson, Ornette Coleman, Elvis Costello, David Byrne, Bob Dylan, Marianne Faithfull, Antony and the Johnsons en vele anderen. Afgelopen zomer schitterde hij nog aan de zijde van saxofonist Joe Lovano op Jazz Middelheim.
Sinds enkele jaren vormt Cohen een duo met de jonge Italiaanse gitariste en zangeres Eleonora Strino. Zij studeerde respectievelijk aan de conservatoria van Napels en Amsterdam (bij Jesse van Ruller en Martijn van Iterson). Strino staat als gitariste volop in de aandacht. Zo wijdde het tijdschrift Jazz Guitar Today eerder dit jaar een hoofdverhaal aan haar; begin volgend jaar toert ze doorheen de Verenigde Staten als onderdeel van de zogenaamde “International Guitar Night”.
Samen met drummer Massimo Del Pezzo namen Cohen en Strino in 2016 Si, Cy! op, een ode aan de Amerikaanse componist Cy Coleman, bekend van stukken als “Witchcraft” en “The Best Is Yet To Come”. Ze delen ook een voorliefde voor het oeuvre van Duke Ellington. Live brengen Cohen en Strino een even aantrekkelijk als toegankelijk programma.

Tickets: 14 euro (basis), 12 euro (Hnitaleden), 10 euro (-26).
Reserveer op hnitajazzclub@outlook.com.

Gegevens

Datum:
14 december 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
14€
Evenement Categorieën:
,
Site:
eleonorastrino.com

Locatie

Staminee De Living
Noordstraat 2 bus 2
Heist-op-den-Berg, 2220 België

Organisator

Hnita Jazz Club

Gegevens

Datum:
14 december 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
14€
Evenement Categorieën:
,
Site:
eleonorastrino.com

Locatie

Staminee De Living
Noordstraat 2 bus 2
Heist-op-den-Berg, 2220 België

Organisator

Hnita Jazz Club

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.