Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ISOLDE XL (B)

3 september 2021 om 20:30

- 17.5€

Foto: Piet Stellamans

Isolde Lasoen (leadzang, drums en percussie), Ben Van Camp (gitaar en backing vocal), Ben Brunin (contrabas, basgitaar en backing vocal), Ben Luk Vermeir (piano en backing vocal), Wietse Meys (saxen, fluit, arrangementen), Loïc Dumoulin (trompet), Peter Delannoye (trombone)

 

Isolde Lasoen (°1979) is al lang niet meer enkel bekend als ‘drumster van DAAN’. Door de jaren heen bewees ze een veelzijdige artieste te zijn die zich met veel passie en overgave in verschillende bands en projecten stort. In haar soloproject, simpelweg genaamd ISOLDE, combineert ze drums en leadzang, en wordt ze al sinds het ontstaan ervan in 2012 begeleid door Les Bens. Onder de naam ISOLDE XL wordt deze formule uitgebreid met drie blazers.

 

Isoldes stijl kan je omschrijven als poppy, filmisch, melancholisch, rijk en eclectisch. Kenmerkend zijn haar verleidelijke stem en heerlijke backing vocals, Franse én Engelse lyrics, indrukwekkende arrangementen en instrumentale voorliefde. Allemaal ingrediënten waar Isolde zélf zo van houdt in de muziek die haar al levenslang inspireert en ontroert, zoals iconische en obscure soundtracks, 60s en 70s psychedelica, Franse yéyé, orkestrale pop of bombastische symfonische muziek. Isoldes roots liggen mede in de jazz: in 2003 studeerde ze af in jazzdrums aan het Conservatorium van Gent, en ze werkte o.m. met Lady Linn en de pianisten Jef Neve en Jack van Poll. Het afgelopen seizoen presenteerde ze De Toots Sessies op CANVAS.

 

Het optreden van ISOLDE vindt plaats op het Zomerpodium dat lokaal bestuur Heist-op-den-Berg en Cultuurcentrum Zwaneberg deze zomer opbouwen vóór het cultuurcentrum. Turtle Power en Hnita Jazz Club slaan hiervoor de handen ineen. Het openluchttheater biedt plaats aan een zittend publiek van maximum 306 mensen. Tickets worden verkocht in bubbels van 1, 2, 3 of 4 personen. Bij slecht weer wordt er verhuisd naar de schouwburg van Cultuurcentrum Zwaneberg.

19.00 deuren open, 20.30 ISOLDE XL 

DJ Le Grand Christian draait voor en na het optreden

Meer info op www.zwaneberg.be en www.isoldelasoen.com. Om Isoldes huidige hitsingle “The Four Horsemen” te beluisteren, check https://smarturl.it/isoldefourhorsemen.

 

Tickets: 17,50 euro.

Reserveer via www.zwaneberg.be of via tel. 015 25 07 70.

Gegevens

Datum:
3 september 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
17.5€
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.zwaneberg.be/e2082/isolde

Locatie

Zomerpodium, Cultuurplein, 2220 Heist-op-den-Berg

Organisator

Turtle Power i.s.m. Hnita Jazz Club

Gegevens

Datum:
3 september 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
17.5€
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.zwaneberg.be/e2082/isolde

Locatie

Zomerpodium, Cultuurplein, 2220 Heist-op-den-Berg

Organisator

Turtle Power i.s.m. Hnita Jazz Club

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.