Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JM LITTLE BIG BAND: THE MUSIC OF ART PEPPER (B)

31 oktober 2021 om 21:00

- 16.5€

Foto: Patrick Van Vlerken.

Jos Moons (flügelhorn), Lieven Cambré (altsax), Lennert Baerts (tenorsax), Ruben Verbruggen (baritonsax), Luc Corten (trompet), Glen Goovaerts (trombone), Raf Hendrickx (gitaar), Jos Machtel (contrabas), Jelle Van Giel (drums), Els Artois (zang)

Geboren Heistenaar Jos Moons (°1954) heeft met zijn flügelhorn gespeeld van Amerika over Estland tot Rusland.

Hij stond aan de zijde van grote namen als Clark Terry, Deborah Brown, Slide Hampton, Judy Niemack, John Ruocco, Fay Claassen, Dusko Goykovich, Denise Jannah, Scott Hamilton, Gary Smulyan, Don Menza, Benny Bailey en vele anderen.

Moons is een autoriteit op bigbandvlak: gedurende 40 jaar dirigeerde hij in verschillende landen met succes diverse bigbands. Zijn nieuwste groep is echter geen bigband, maar een nonet. Drie generaties getalenteerde muzikanten duiken in de West Coastmuziek, lekker ‘old school’ dus. Ze brengen een programma met muziek van saxofonist Art Pepper en zangeres Ella Fitzgerald op arrangementen van Marty Paich, speciaal voor deze bezetting gemaakt.

Dit optreden vindt plaats in het kader van het jaarlijkse “Remembering Juul”. Gezien de band die Jos Moons al op jonge leeftijd met Hnitastichter Juul Anthonissen opbouwde, leek het passend hem voor deze hommage te vragen. Ook met Art Pepper is er een link. Pepper trad in 1981 op voor de Hnita Jazz Club: een van de optredens waarvan Juul Anthonissen vaak aangaf dat dit hem het meest was bijgebleven.

Naast Jos Moons, maken ook andere boeiende musici van de JM Little Big Band deel uit. We pikken er enkele uit. Lieven Cambré is afkomstig van Herenthout, en een oudgediende van de Jos Moons Big Band; momenteel is hij een van de drijvende krachten achter het Muze Jazz Orchestra. Lennert Baerts geldt als een van dé coming men van de Belgische jazz. Jos Machtel was jarenlang lid van het Brussels Jazz Orchestra, en is nu onder meer de bassist van het Paradox Jazz Orchestra. Zangeres Els Artois stond onlangs met haar kwartet Artois op het festival Jazzwood.

De JM Little Big Band ademt nostalgie naar de jaren ‘50 uit. Geen stevige bigbandsound, maar toegankelijke gesofisticeerde jazz.

Tickets: 16,50 euro basis, 14 euro Hnitaleden en vrienden CC Zwaneberg.

Reserveren op www.zwaneberg.be of via tel. 015 25 07 70.

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Aanvang:
21:00
Tickets:
16.5€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Schouwburg van CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
Heist-op-den-Berg, 2220 België
Telefoon:
015250770
Site:
https://www.zwaneberg.be/

Organisator

CC Zwaneberg in samenwerking met Hnita Jazz Club

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Aanvang:
21:00
Tickets:
16.5€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Schouwburg van CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
Heist-op-den-Berg, 2220 België
Telefoon:
015250770
Site:
https://www.zwaneberg.be/

Organisator

CC Zwaneberg in samenwerking met Hnita Jazz Club

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.