Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Juul’s Ears / Online evenement

31 oktober 2020 om 19:30 - 2 november 2020 om 01:00

- €3

’Juul’s Ears’ is een portret van de in 2008 overleden Juul Anthonissen: vermaard jazzkenner, -verzamelaar en -journalist, oprichter van de Hnita Jazz Club, onvermoeibare promotor van de jazz én in zijn jonge jaren een beloftevol amateurwielrenner.

Begin jaren vijftig ruilt Juul z’n koersfiets echter in voor een platenspeler en een eerste lading vinyl. De rest is jazzgeschiedenis. Misschien even inademen? Chet Baker, Keith Jarrett, Charles Mingus, Sun Ra, Bill Evans, Toots Thielemans, Dexter Gordon, Archie Shepp, Art Blakey, Pharoah Sanders, Hank Mobley, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry en meer: deze artiesten doken op in die unieke jazzclub in Heist-op-den-Berg, waar tot vandaag het kruim van de internationale jazz verschijnt.

Een heerlijk portret van de hand van Philippe Cortens, Carlo Dieltjens en Bob Maes met productiesteun van kunstencentrum nona over de in 2008 overleden Juul Anthonissen en zijn Hnita Jazz Club, waar heel wat jazzgrootheden passeerden. Boordevol archiefbeelden, oude opnames en exclusieve interviews toont de film hoe de ongebreidelde muziekpassie van één man Heist-op-den-Berg op de wereldkaart van de jazz plaatste.

Koop een ticketje en krijg een link toegestuurd waarmee je tussen 31 oktober om 19 uur en 2 november om 01 uur online (via streaming) naar deze documentaire kan kijken.

Tickets via www.zwaneberg.be

Foto: Rob Miseur – Centro Studi Arrigo Polillo, Siena Jazz.

Gegevens

Begin:
31 oktober 2020 om 19:30
Einde:
2 november 2020 om 01:00
Kosten:
€3
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.zwaneberg.be/e1928/juul-s-ears

Locatie

Online evenement

Organisator

Cultuurcentrum Zwaneberg en Hnita Jazz Club

Gegevens

Begin:
31 oktober 2020 om 19:30
Einde:
2 november 2020 om 01:00
Kosten:
€3
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.zwaneberg.be/e1928/juul-s-ears

Locatie

Online evenement

Organisator

Cultuurcentrum Zwaneberg en Hnita Jazz Club

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.