Laden Evenementen

« Alle evenementen

PARTNERS IN JAZZ feat. WALLACE RONEY JR., ERIC ALEXANDER, DANNY GRISSETT, ESSIET ESSIET & JORIS DUDLI (USA – CH)

7 december 2021 om 20:00

- 17€

Foto’s: Bruno Bollaert (Wallace Roney Jr.), Cees van de Ven (Eric Alexander en Danny Grissett), Willy Coremans (Essiet Essiet), Marijke Anthonissen (Joris Dudli).

 

Wallace Roney Jr. (trompet), Eric Alexander (tenorsax), Danny Grissett (piano), Essiet Essiet (contrabas), Joris Dudli (drums)

Partners In Jazz is het soort band waarvan het DNA in hoge mate verwant is aan dat van de Hnita Jazz Club. Verwacht u aan een avondje stomende hard- en postbop, gebracht door een collectief van vijf topmuzikanten. Elk van hen is op de een of andere manier verbonden met de geschiedenis van de club.

Tenorsaxofonist Eric Alexander en trompettist Wallace Roney Jr. vormen de frontlinie van de groep. Alexanders doorbraak kwam er in 1991, toen hij in de vermaarde Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition als tweede eindigde, na Joshua Redman en vóór Chris Potter. Sindsdien nam hij bijna 40 (!) albums onder eigen naam op. Dexter Gordon, John Coltrane en George Coleman zijn enkele van zijn voorbeelden. Roney is de jongste van de band, maar speelde desondanks met legendarische artiesten als Chick Corea en Ornette Coleman. Tot zijn inspiratiebronnen rekent hij onder meer Kenny Dorham, Miles Davis, Freddie Hubbard, Woody Shaw en Lee Morgan. Wallace Roney Jr. is de zoon van trompettist Wallace Roney en pianiste Geri Allen, die helaas allebei op veel te jonge leeftijd overleden.

Danny Grissett is een van de meest fijnzinnige én swingende pianisten van zijn generatie. In de Hnita-Hoeve speelde hij onder meer aan de zijde van trompettist Tom Harrell. De ritmesectie is dezelfde die tot tweemaal toe Hnita Jazz Club @ Bergola in vuur en vlam zette met Vincent Herring Soul Chemistry. Contrabassist Essiet Essiet maakte ook deel uit van Art Blakey & The Jazz Messengers toen die in 1989 in de Hnita-Hoeve hun laatste concert op Belgische bodem gaven. Ook de van oorsprong Zwitserse slagwerker Joris Dudli was meerdere malen in de Hnita-Hoeve te gast, zoals in 1985 met het Vienna Art Orchestra.

Tickets: 17 euro basis, 15 euro Hnitaleden en vrienden CC Zwaneberg.

Of reserveer via zwaneberg.be of via tel. 015 25 07 70)

 

 

Gegevens

Datum:
7 december 2021
Aanvang:
20:00
Tickets:
17€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Schouwburg van CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
Heist-op-den-Berg, 2220 België
Telefoon:
015250770
Site:
https://www.zwaneberg.be/

Organisator

Hnita Jazz Club in samenwerking met CC Zwaneberg

Gegevens

Datum:
7 december 2021
Aanvang:
20:00
Tickets:
17€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Schouwburg van CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
Heist-op-den-Berg, 2220 België
Telefoon:
015250770
Site:
https://www.zwaneberg.be/

Organisator

Hnita Jazz Club in samenwerking met CC Zwaneberg

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.