Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Théo Girard Quartet feat. Seb Rochford AFGELAST

3 april 2020 om 20:30 - 23:00

- 16€

Het Théo Girard Quartet feat. Sebastian Rochford is voor het eerst in België, en een groep om te ontdekken. De leider, contrabassist Théo Girard (°1978), staat met het ene been in de Franse volks- en wereldmuziek en met het andere been in de jazz en geïmproviseerde muziek. De warmbloedige lyriek van zijn band roept herinneringen op aan de werelden van andere contrabassisten-componisten als Charlie Haden en Henri Texier. De energie en de instrumentatie doen dan weer denken aan Ornette Coleman en Masada. Door de aanwezigheid van de onvergelijkbare Schotse slagwerker Sebastian Rochford (°1973) (cfr. Polar Bear, Sons of Kemet, Andy Sheppard, Patti Smith…), is ook de link met de creatieve Britse scene gelegd. Laat u meevoeren door de onverwachte klankrijkdom van deze band!
Zowel Girard als Rochford zijn geen onbekenden voor de Hnita Jazz Club. In 2006-7 speelde Girard in de Hnita-Hoeve met o.a. saxofonist-klarinettist Joachim Badenhorst en slagwerker Yves Peeters. Rochford was liefst vijfmaal in de Hnita-Hoeve te gast, met zowel Polar Bear als Sons of Kemet.
Na een eerdere trio-opname met Rochford, verscheen in 2019 het debuutalbum van Girards kwartet, “Bulle” (Discobole Records). Trompettist Antoine Berjeaut, die onder andere ook samenwerkt met de Amerikaanse slagwerker Makaya McCraven, en altsaxofonist Basile Naudet vervolledigen de band.

Foto: Clotilde Penet.

Gegevens

Datum:
3 april 2020
Aanvang:
20:30 - 23:00
Tickets:
16€
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.ciediscobole.com

Locatie

Hnita Jazz Bar @ Bergola
Kerkhofstraat 4
Heist-op-den-Berg, 2220 België

Organisator

Hnita Jazz Club

Gegevens

Datum:
3 april 2020
Aanvang:
20:30 - 23:00
Tickets:
16€
Evenement Categorieën:
,
Website:
www.ciediscobole.com

Locatie

Hnita Jazz Bar @ Bergola
Kerkhofstraat 4
Heist-op-den-Berg, 2220 België

Organisator

Hnita Jazz Club

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.