Laden Evenementen

« Alle evenementen

THOMAS CHAMPAGNE RANDOM HOUSE feat. ADAM O’FARRILL (B-VS)

21 september 2021 om 20:30

- 15€

Foto: Arnaud Ghys.

Thomas Champagne (altsax), Adam O’Farrill (trompet), Guillaume Vierset (gitaar), Ruben Lamon (contrabas), Alain Deval (drums)

Een succesvolle ontmoeting tussen een inventief Belgisch jazzkwartet en een van de meest getalenteerde jonge jazzmuzikanten van de New Yorkse scene, dat is Thomas Champagne Random House feat. Adam O’Farrill. Hun album Tide verscheen op 18 juni bij het Brusselse Igloo Records en kan op veel weerklank rekenen. “Een opname die je keer op keer met steeds weerkerend plezier herbeluistert”, aldus Jean-Claude Vantroyen in Le Soir.

De Brusselse altsaxofonist Thomas Champagne (°1978) maakte aanvankelijk naam met het hardbopkwintet The Sidewinders. In 2014 stichtte hij het kwartet Random House, waarmee hij voor een vrijer en opener geluid koos, dat soms sferisch en soms groovy aandoet. Op studiereis in New York ontmoette hij de jonge Amerikaanse trompettist Adam O’Farrill (°1994). Het klikte meteen tussen hen beiden, met een spontane en oprechte samenwerking als gevolg.

O’Farrill is afkomstig van Brooklyn, en stamt uit een muzikale familie. Hij is de kleinzoon van Chico O’Farrill, die mee aan de basis van de Afro-Cubaanse jazz lag. In 2014 eindigde hij op de derde plek in de vermaarde Thelonious Monk Institute of Jazz International Trumpet Competition. In 2020 werd hij door het tijdschrift DownBeat, samen met onder meer saxofonist Shabaka Hutchings, opgenomen in een lijst van 25 artiesten die de toekomst van de jazz mogelijk vorm zullen geven. O’Farrill heeft een directe en heldere trompetklank die hem in zeer uiteenlopende bands bracht, als van saxofonist Rudresh Mahanthappa, gitariste Mary Halvorson en vibrafonist Mulatu Astatke.

 

Meer info op www.thomaschampagne.be en www.adam-ofarrill.com.

 

Tickets: 15 euro (basis), 13 euro (Hnitaleden), 11 euro (-26).

Reserveer op hnitajazzclub@outlook.com.

Gegevens

Datum:
21 september 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
15€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Staminee De Living
Noordstraat 2 bus 2
Heist-op-den-Berg, 2220 België

Organisator

Hnita Jazz Club

Gegevens

Datum:
21 september 2021
Aanvang:
20:30
Tickets:
15€
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Staminee De Living
Noordstraat 2 bus 2
Heist-op-den-Berg, 2220 België

Organisator

Hnita Jazz Club

Voor alle concerten kan u tickets reserveren via hnitajazzclub@outlook.com (tenzij anders vermeld). De tickets zullen klaarliggen aan de inkom. Mogen wij erop vertrouwen dat u na reservering effectief aanwezig zal zijn? Het zou jammer zijn mochten er op de avond zelf lege plaatsen overblijven.