De volgende 65 jaar

De toekomst van de Hnita Jazz Club

In 2018 werd de CV Hnita Jazz Club opgericht. Om de toekomst van de club te verzekeren, werden een langetermijnvisie en campagneplan uitgewerkt.

De toekomst van de Hnita Jazz Club in 4 stappen

 1. Aankoop van het gebouw en waterdicht maken van het dak
  De CV Hnita Jazz Club werd in maart 2018 opgericht, en kocht de Hnita-Hoeve in de Lostraat 106 in Heist-op-den-Berg aan. 95 particulieren engageerden zich, werden medeaandeelhouder en dus ook mede-eigenaar van het gebouw. In de zomer van 2019 werd het dak volledig vernieuwd.
 2. Fondsenwerving en verdere renovatie
  De CV Hnita Jazz Club werkt momenteel volop plannen uit om de verdere renovatie van het gebouw mogelijk te maken en te financieren.  Zo werden Heistse verenigingen en scholen aangesproken om hun steentje bij te dragen. De toekomst van de Hnita-Hoeve wordt een project dat door een hele gemeenschap wordt gedragen.
 3. Heropstart en integratie in sport- en landschapspark Hof van Riemen
  Tijdens de renovatiefases verhuist de werking van de jazzclub tijdelijk. Eens de zaal en het café klaar zijn, wordt de werking in de Hnita-Hoeve heropgestart. Het RUP Sport- en Landschapspark Hof van Riemen biedt hiervoor een uitgelezen kans. Achteraan kan de Hoeve eenvoudig op dit park worden aangesloten, wat een rendabele horeca-uitbating mogelijk moet maken. De parking van het nieuwe zwembad, Sportoase De Lo, bevindt zich op enkele minuten wandelafstand van de Hoeve.
 4. Uitbreiding werking en toekomst jazzarchief Juul Anthonissen
  Eens de Hoeve volledig gerenoveerd zal zijn, is er plaats om de huidige werking verder uit te breiden naar alternatieve muziekconcerten, meer regelmaat in de jazzconcerten te creëren en samenwerkingen op poten te zetten met Heistse cultuurverenigingen om de zaal ook overdag te benutten. De gemeente werd benaderd met het voorstel om het jazzarchief van Juul Anthonissen in het kader van dit project een definitieve bestemming te geven (www.juulanthonissen.be). De samenwerking die we hieruit hopen te zien groeien, zal van de Hoeve een van de meest aantrekkelijke jazzlocaties in de Benelux en daarbuiten maken.